De definitie van een mediator


mediator
0
Categorieën: nieuws

mediatorMediator komt uit het Engels en als je in een translator op het woord mediator zoekt, vind je als vertaling “bemiddelaar”. Eigenlijk is dit een uitstekende omschrijving van wat een mediator doet.

Een mediator is bij een conflict een onpartijdige gespreksleider tussen twee partijen. Onder leiding van een mediator wordt een oplossing gezocht. Wanneer er sprake is van een arbeidsconflict of een echtscheiding wordt vaak gebruik gemaakt van een mediator Zwolle.

Voordat een mediation traject start wordt een mediation overeenkomst getekend door zowel de mediator als de twee betrokken partijen. Hier staat onder andere in dat alles wat er besproken wordt geheim en vertrouwelijk is. Ook de gedragsregels van de mediator staan in deze overeenkomst beschreven.

Omdat een mediator onafhankelijk is en dus geen partij kiest, is het belangrijk dat beide partijen vertrouwen hebben in de mediator en ook bereid zijn om te werken aan een gezamenlijke oplossing. Anders heeft het mediationtraject helemaal geen zin en is het bij voorbaat al gedoemd te mislukken.

Wanneer je zelf interesse hebt om mediator Emmen te worden, kun je verschillende opleidingen en trainingen doen. Als je al ervaring hebt in conflictgesprekken heb je misschien een minder intensieve opleiding nodig dan iemand die bij 0 moet beginnen. Ga daarom eens te rade bij de Mediators Federatie Nederland. De mediators die zijn opgenomen in hun register voldoen aan strenge kwaliteitseisen, waardoor opdrachtgevers weten dat ze een kwalitatief goede gespreksleider inhuren. De MFN kan ook training en opleiding adviseren die voldoet aan hun kwaliteitseisen.

Een mediator is dus iemand die bemiddeld tussen twee partijen bij een conflict. Het doel is om tot een gezamenlijke oplossing te komen die alle partijen naar tevredenheid stemt.