Verschil ANWB rijschool en reguliere rijschool?


auto rijles
0
Categorieën: nieuws

auto rijlesJe wilt graag je auto rijbewijs halen en daarvoor wil je natuurlijk rijlessen gaan volgen. Maar het aanbod aan rijinstructeurs en rijscholen is enorm groot. Ook de ANWB biedt rijlessen aan. Maar wat is het verschil tussen een ANWB rijschool en andere rijschool, zoals lessen in Zeist..

Gebruik simulator

Het eerste dat opvalt aan de rijlessen die via de ANWB rijschool gegeven worden is dat deze veel gestructureerde zijn opgezet met tussentijdse leerdoelen. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een simulator. Door deze structuur en opzet is beter bij te houden hoe je vaardigheden zich ontwikkelen. Daarom is het ook mogelijk om in kortere tijd je rijbewijs te halen.

Het is zelfs mogelijk om binnen 10 dagen je rijbewijs al op zak te hebben. Hierover gaan nu echter geluiden op dat de mensen met zo’n verkorte rijopleiding vaker betrokken zijn bij ongelukken. De vraag is dus of deze manier van snel je rijbewijs halen wel een veilige manier is.

Instructeur beslist

Een reguliere rijschool biedt de rijlessen vaak één of twee keer per week aan en de instructeur beslist of je al toe bent aan je rijexamen. Je bent op die manier ongeveer een half jaar aan het lessen en hoewel je dus dezelfde vaardigheden leert is het minder makkelijk te zien hoe ver je nu eigenlijk gevorderd bent richting je rijexamen. Je kunt bijvoorbeeld een gratis proefles bij rijschool Utrecht inplannen.

Het is dus vooral belangrijk om een rijschool te kiezen welke methode jou persoonlijk aanspreekt en daarnaast een rij instructeur die past bij jou en de manier waarop je leert. Je zit tenslotte meerdere uren samen in de auto en de klik moet er dan wel zijn.