Als engineer houd je jezelf tijdens je beroep bezig met de ontwikkeling van technische producten en diensten.

engineer

Engineering houdt in dat je technische toepassingen ontwikkelt en verbetert. Het beroep engineer geeft een zeer goed toekomstperspectief om een goede baan te krijgen. De vraag naar engineers is namelijk zeer groot.

Op dit moment zijn er meer vacatures dan mensen die afstuderen in dit vakgebied. Het beroep is zeer breed en je kan dan ook in verschillende vakgebieden aan de slag. Welke werkzaamheden je precies zal gaan verrichten is afhankelijk van het soort bedrijf waarbij je in dienst bent. Je zou bijvoorbeeld plasser theurer gearboxes kunnen gaan repareren bij een bedrijf dat zich hierin specialiseert. Dit kan bijvoorbeeld een elektrotechnisch, industrieel of een geneeskundig bedrijf zijn.

Engineering werkzaamheden

De werkzaamheden in het beroep dat zich bezighoudt met engineering hebben allemaal betrekking op technische toepassingen. Het is bijvoorbeeld het ontwikkelen van een machine die een bepaalde taak kan vervullen.

De engineer weet precies wat op technologie gebied allemaal mogelijk is. Met deze kennis kan de persoon nadenken over het combineren van verschillende technieken om een bepaalde taak te vervullen. In het beroep van een engineer kan je een adviserende, theoretische of een uitvoerende rol aannemen.

Met een opleiding tot engineer zal je voor veel bedrijven een grote aanwinst zijn en kunnen je kennis en vaardigheden op zeer veel verschillende manieren worden ingezet. Net zoals bij de meeste beroepen zal je met simpele werkzaamheden beginnen. Door jezelf te bewijzen kan je een steeds belangrijkere taak worden toegewezen.

Verschillende soorten beroepen

werkende vrouwEen engineer kan zijn of haar beroep op verschillende manieren uitvoeren. Zo kan je bijvoorbeeld in loondienst werken voor een bedrijf. Je kennis over alle technische toepassingen binnen het bedrijf is van grote waarde in de uitvoering van dit soort beroep.

Een andere mogelijkheid is dat je op een research en development afdeling van een bedrijf komt te werken. Het beroep vereist dan dat je theoretisch nadenkt hoe bepaalde processen binnen het bedrijf verbeterd kunnen worden. Een andere optie is dat je als engineer het beroep zelfstandig uitvoert. Dit is vooral van toepassing als je al wat ervaring in de industrie hebt opgebouwd. Je kan jezelf in dat geval als adviseur laten inhuren.